Ak sa ti zvýši ryža, tento recept sa ti zapáči. Stačí ju zmiešať s tuniakom, pridať strúhanú uvarenú cviklu (ktorú si vieš tiež pripraviť vopred), zopár ďalších ingrediencií a môžeš robiť placky. Je to skvelá večera napr. aj po tréningu.
Ako na to?
1
Všetky suroviny spolu zmiešame, dochutíme a môžeme nechať odstáť na pol hodinky (nie je to však potrebné) tak, aby sme dostali hutné cesto.
2
Prstami si odoberieme cesto a v dlani vyformujeme placku.
3
Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pražíme placky z jednej aj druhej strany. Cesto by malo byť vláčne, aby sa nám nerozpadávalo pri obracaní.
Tip: Placky môžeme podávať s dipom z kyslej smotany a papričiek čili.
Dobrú chuť :-)!
Chutné zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.