Vždy sa snažím variť tak, aby som jedlo nemusela vyhadzovať. Keď sa mi teda naposledy zvýšila ryža, hľadala som spôsob, ako ten zvyšok zužitkovať. Možno by si to nebola povedala, no ryža sa výborne hodí ako súčasť šalátu. S kopou čerstvej zeleniny si môžeme pochutiť na šaláte napríklad na obed.
Ako na to?
1
Ľadový šalát s paprikou nakrájame nadrobno a vložíme do misy.
2
Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, olivy a uvarenú ryžu.
3
Ochutíme soľou, pridáme nakrájanú papričku čili a dobre premiešame.
4
Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a pred podávaním si môžeme šalát poliať bielym jogurtom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
338 kcal
1420 kJ
T:
12 g
B:
11 g
S:
44 g
V:
5 g
Verím, že sme ťa inšpirovali a vyskúšaš použiť zvyšnú ryžu nabudúce aj ty týmto spôsobom!
Recepty na šaláty, ale aj na raňajky, polievky, obedy s mäsom či bez mäsa, na pečivo, sladké dezerty, nápoje a iné nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.