Ak by ti ostali uvarené krúpy a nevedela by si, čo s nimi, môžeš ich využiť aj takto, prípadne si toto krupoto môžeš pripraviť hocikedy, keď naň dostaneš chuť. Je veľmi chutné a zasýti počas chladných dní.
Ako na to?
1
Krúpy prepláchneme pod studenou vodou a uvaríme vo vývare domäkka, potom ich scedíme.
2
Pozor! Vývar nevylievame, zvyšný si necháme bokom, ešte ho v recepte využijeme.
3
Zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku a krátko ju orestujeme. Potom pridáme aj nakrájané huby a restujeme ich cca 3-4 minúty. Osolíme ich a okoreníme.
4
Huby podlejeme vínom a môžeme pridať aj trocha vývaru, kde sa varili krúpy. Necháme odpariť alkohol a potom primiešame kúsok masla.
5
Omáčku zredukujeme, pridáme uvarené krúpy, všetko premiešame a odstavíme z ohňa.
6
Do krupota vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a najemno nastrúhaný biely čedar.
Tip: Použiť môžeme aj dubáky alebo mix rôznych húb.
Dobrú chuť :-)!
Tipy na zdravé obedy a večere aj do 30 minút nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov