Čas prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 800 g zemiakov
- 300 g kyslej kapusty
- 1 červenú cibuľu
- 1 vajíčko
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml smotany na varenie
- 6 lyžíc špaldovej múky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- oregano
- 2 lyžice olivového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k zemiakom spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.
3. Pridáme vajíčko, pretlačený cesnak, smotanu na varenie a múku.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a oreganom.
5. Všetko spolu dobre premiešame.
6. Panvicu potrieme olejom a lyžicou robíme placky, ktoré opekáme z oboch strán.
7. Alternatívou je, že placky pečieme v rúre na papieri na pečenie, ktorý sme potreli olejom.
8. Pečieme asi 20 minút.
Tip: Do placiek môžete okrem kapusty pridať aj nakrájané prosciutto alebo schwarzwaldskú šunku.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 350 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 560 kJ 371 kcal | 9 g | 63 g | 10 g | 12 g |
Ďalšie chutné výživné recepty aj bez mäsa nájdeš v našich knihách:
Vyskúšať môžeš aj:
Vynikajúci zdravý obed nielen v zime: zemiakové guľky s kyslou kapustou
Placky z kyslej kapusty bez vysmážania: zdravý obed alebo večera do 30 minút
Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.