Tieto mrkvové placky sú nenáročné na suroviny, a tak si ich vieme pripraviť doma, kedykoľvek budeme mať chuť, a prípadne si ich zabaliť aj na cesty. V recepte je použitá čerstvá zelerová vňať, ale môžeme ju nahradiť napríklad aj rukolou či rôznymi bylinkami ako bazalka či koriander podľa chuti. K tomu čerstvý šalát a dobrota je na svete.
Ako na to?
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame do väčšej misky. Pridáme nasekanú vňať a vajíčka.
2
Zmes osolíme, okoreníme a primiešame špaldovú múku.
3
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a pečieme placky z každej strany cca 3 minúty (radšej dlhšie na nižšom stupni, aby sa prepiekli).
Tip: Placky sú veľmi chutné s čerstvým šalátom a bielym jogurtom, ktorý jemne osolíme.
Dobrú chuť :-)!
Zdravé dobroty si vieš pripraviť aj podľa receptov z našich kníh:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov