Placky milujeme všetci. Je jedno, aké sú. Chrumkavá chuť nás robí šťastnými. Bohužiaľ, chrumkavé placky majú v sebe aj veľa tukov, pretože sú vysmážané, alebo veľa sacharidov, pretože obsahujú múku.
Tieto placky som skúšala vysmážať aj piecť v rúre. Možno mi neuveríš, ale tie pečené v rúre boli chutnejšie ako smažené na panvici. Ak si strážiš príjem sacharidov, poteším ťa, pretože ich obsahujú naozaj minimum. Treba len vyskúšať.
Ako na to?
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Vložíme do mixéra, pridáme vodu a rozmixujeme.
2
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, posolíme a necháme chvíľu odstáť.
3
Cuketu zbavíme vody a spolu so zemiakmi dáme do misy, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a majorán.
4
Dochutíme soľou a čiernym korením.
5
Syr nastrúhame najemno a spolu s vajcom pridáme k zmesi na placky.
6
Nakoniec zahustíme psylliom a necháme 5 minút odstáť.
7
Na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.
8
Na takto pripravený plech robíme lyžicou zo zmesi placky. Veľkosť záleží na vás. Keď sú však menšie, lepšie sa obracajú.
9
Pripravené placky vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme z každej strany cca 15 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (1 porcia = 4 ks):
383 kcal
1611 kJ
T:
17 g
B:
16 g
S:
34 g
V:
17 g
Dobrú chuť :-)!
Načerpaj inšpiráciu na zdravé varenie a pečenie aj v našich fitness kuchárských knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.