Čas májovej bryndze je tu. Vieš, prečo je májová bryndza najlepšia? Ovečky sú už na lúkach a pasú sa na čerstvej zelenej tráve. Tak všetky chute jari prechádzajú do bryndze. Aj keď bryndza najviac chutí na haluškách, ani tento recept sa nedá zahanbiť. Trochu zmeny nezaškodí. Vychutnaj si kombináciu chutí baklažánu a bryndze.
Ako na to?
1
Rúra predhrejeme na 200°C.
2
Baklažán prekrojíme na polovicu a polievkovou lyžicou vydlabeme stred.
3
Pokvapkáme ho citrónom a osolíme.
4
Paradajku, papriku a cibuľku nakrájame na drobno.
5
Vložíme do misky a pridáme bryndzu. Všetko spolu dobre premiešame. Nesolíme, nakoľko bryndza je dosť slaná.
6
Baklažán opláchneme pod vodou, potrieme olivovým olejom a naplníme bryndzovou zmesou.
7
Takto pripravené baklažány položíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 45 minút.
8
Keď je baklažán hotový, servírujeme. Môžeme podávať s opečeným domácim chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
422 kcal
1857 kJ
T:
28 g
B:
24 g
S:
20 g
V:
10 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie vynikajúce recepty nájdeš aj v našich knihách:
Inšpiruj sa aj ďalšími receptami:
Zeleninové kanapky s bryndzovým krémom: tip na pohostenie pre návštevy
20 skvelých receptov, kde môžeš použiť bryndzu
Zapekaný baklažán s kuracím mäsom: tip na obed plný bielkovín
Baklažánové mini pizze s domácou barbecue omáčkou
Zapekaný baklažán s kozím syrom a paradajkami
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.