Tip na silvestrovské jednohubky: zeleninové kanapky s bryndzovým krémom

Čo pripraviť, aby priatelia a známi boli na Silvestra prekvapení? Ja pripravujem vždy niečo nové a originálne. Priatelia sú už zvyknutí, že ich prekvapím niečím novým. Teraz to budú zeleninové kanapky. A čo plánuješ pripraviť ty?
Doba prípravy: cca 120 minút
Doba prípravy: cca 120 minút
Čo budeme potrebovať na cca 30 ks?
Na cesto potrebujeme:
Na nátierku potrebujeme:
- 250 g cukety
- 160 g mrkvy
- 300 g celozrnnej polohrubej špaldovej múky
- 300 ml kvalitného mlieka
- 2 vajíčka
- 1 lyžicu morskej/himalájskej soli
- 60 ml olivového oleja
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
Na nátierku potrebujeme:
- 250 g bryndze
- 100 g kvalitného masla
- 1 lyžicu bieleho jogurtu
- pažítku
- 50 g póru
- čili papričku
Ako budeme postupovať?
1. Cuketu umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Mrkvu ošúpeme a tiež nastrúhame.
2. K nastrúhanej zelenine pridáme múku, mlieko, vajíčka, soľ, olivový olej a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
3. Plech s rozmerom 24 x 36 cm vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne vylejeme.
4. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 40 minút.
5. Zatiaľ pripravíme nátierku. Bryndzu spolu s maslom a jogurtom vymiešame do hladka.
6. Pridáme na drobno nakrájanú pažítku a pór a všetko spolu premiešame.
7. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
8. Ja som vykrajovala kanapky s vykrajovačkou s priemerom 3,5 cm. Nemusí sa to však takto urobiť, stačí cesto nakrájať na štvorce.
9. Nátierku z bryndze vložíme do cukrárenského vrecka a na každú kanapku urobíme malého slimáka. Dá sa to nahradiť obyčajným sáčkom, kde odstrihneme špic a pokračujeme podobne.
11. Každú kanapku ozdobíme čili papričkou, alebo tým, čo máme radi.
Tip: Na základné zeleninové cesto môžeme použiť ľubovoľnú nátierku. Ak navrch nedáme čilivpapričku, môžu to aj deti od 2 rokov.
Výživové hodnoty na 1 ks:
2. K nastrúhanej zelenine pridáme múku, mlieko, vajíčka, soľ, olivový olej a kypriaci prášok a všetko spolu dobre premiešame.
3. Plech s rozmerom 24 x 36 cm vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne vylejeme.
4. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 40 minút.
5. Zatiaľ pripravíme nátierku. Bryndzu spolu s maslom a jogurtom vymiešame do hladka.
6. Pridáme na drobno nakrájanú pažítku a pór a všetko spolu premiešame.
7. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
8. Ja som vykrajovala kanapky s vykrajovačkou s priemerom 3,5 cm. Nemusí sa to však takto urobiť, stačí cesto nakrájať na štvorce.
9. Nátierku z bryndze vložíme do cukrárenského vrecka a na každú kanapku urobíme malého slimáka. Dá sa to nahradiť obyčajným sáčkom, kde odstrihneme špic a pokračujeme podobne.
11. Každú kanapku ozdobíme čili papričkou, alebo tým, čo máme radi.
Tip: Na základné zeleninové cesto môžeme použiť ľubovoľnú nátierku. Ak navrch nedáme čilivpapričku, môžu to aj deti od 2 rokov.
Výživové hodnoty na 1 ks:


Prajem príjemné prežitie konca roka a dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé recepty nielen na oslavy nájdeš v našich knihách:
Ďalšie skvelé recepty nielen na oslavy nájdeš v našich knihách:
Pozri aj tieto tipy na pohostenie napr. aj na Silvestra:
Cuketové slimáky pripravené do 20 minút
Obložené chlebíčky s domácou wasabi majonézou a údeným lososm
Plnené mäsové placky ideálne na každú party
Tvarohové pagáče hotové do 45 minút
33 zdravých receptov na každú dobrú oslavu