Baklažán, zeleninka podobná cukete, ktorá sa líši svojou krásnou tmavofialovou farbou a trošku horkou chuťou. Horkú chuť však z neho vieme ľahko dostať tak, že ho posolíme a necháme postáť. Soľ horkosť vytiahne. Táto zelenina parádne podporuje činnosť mozgu a srdiečka. A jeho fialová farba nám prezrádza, že sa v jeho šupke nachádzajú antioxidanti. Keď baklažán, ktorý je nízkokalorický spojíme v recepte s kuracím mäskom, dostaneme super obed či večeru plnú bielkovín. Vyskúšaj tento jednoduchý recept. :-)
Ako na to?
1
Baklažán nakrájame na jemné plátky a osolíme, aby zmäkol.
2
Kuracie prsia nakrájame na malinké kúsky. Vložíme do misy, ochutíme soľou, cesnakom a korením na grilovanie.
3
Pridáme vajíčka a všetko spolu dobre premiešame.
4
Formu na muffiny vytrieme repkovým olejom. Do každej formičky vložíme po obvode nasolený baklažán.
5
Takto pripravíme 8 formičiek. Keď je baklažán nachystaný, polievkovou lyžicou plníme formičky kuracou zmesou.
6
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 25 minút.
7
Nakoniec pred dopečením posypeme každú formičku nastrúhaným syrom a dopekáme ešte 10 minút, kým nie je syr zlatistý.
8
Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať s opečeným domácim chlebíkom, alebo zeleninovým šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
485 kcal
2025 kJ
T:
14 g
B:
73 g
S:
13 g
V:
4 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Recepty na raňajky, obedy aj večere pre fitness nadšencov nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.