Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaný baklažán s kuracím mäsom: tip na zdravý obed či večeru plnú bielkovín

60 min
2 porcie
zapekaný baklažán s kuracím

Potrebujeme: 

  • 1 baklažán
  • 300 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • 4 ks cesnaku
  • grilovacie korenie bez glutamánov (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 2 vajíčka
  • olej na potretie formy (napr. kvalitný repkový, môže byť značka Flaviol)
  • 120 g syra na posypanie
zapekaný baklažán s kuracím

Baklažán, zeleninka podobná cukete, ktorá sa líši svojou krásnou tmavofialovou farbou a trošku horkou chuťou. Horkú chuť však z neho vieme ľahko dostať tak, že ho posolíme a necháme postáť. Soľ horkosť vytiahne. Táto zelenina parádne podporuje činnosť mozgu a srdiečka. A jeho fialová farba nám prezrádza, že sa v jeho šupke nachádzajú antioxidanti. Keď baklažán, ktorý je nízkokalorický spojíme v recepte s kuracím mäskom, dostaneme super obed či večeru plnú bielkovín. Vyskúšaj tento jednoduchý recept. :-)

Ako na to?

1

Baklažán nakrájame na jemné plátky a osolíme, aby zmäkol.

2

Kuracie prsia nakrájame na malinké kúsky. Vložíme do misy, ochutíme soľou, cesnakom a korením na grilovanie.

3

Pridáme vajíčka a všetko spolu dobre premiešame.

4

Formu na muffiny vytrieme repkovým olejom. Do každej formičky vložíme po obvode nasolený baklažán.

5

Takto pripravíme 8 formičiek. Keď je baklažán nachystaný, polievkovou lyžicou plníme formičky kuracou zmesou.

6

Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 25 minút.

7

Nakoniec pred dopečením posypeme každú formičku nastrúhaným syrom a dopekáme ešte 10 minút, kým nie je syr zlatistý.

8

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať s opečeným domácim chlebíkom, alebo zeleninovým šalátom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

485 kcal

2025 kJ

T:

14 g

B:

73 g

S:

13 g

V:

4 g

baklažán
recepty z kuracich prs

Prajem dobrú chuť! :-)

Recepty na raňajky, obedy aj večere pre fitness nadšencov nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:

obed
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.