Zapekaný baklažán
Dnes som si pre teba pripravila recept na hlavné jedlo, obed alebo večeru. Príprava je veľmi krátka a celé varenie ťa stojí veľmi málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. :-) Je zdravé, ľahké a samozrejme veľmi chutné.
Ingrediencie:
- 1 veľký baklažán
- Kozí a ovčí syr „ Kozí vršok“ / dostupné v sieti supermarketov TESCO /
- 2 ks mäsitých paradajok
- 2 vajcia
- Himalájska soľ
- Zmes korenín / ja som použila tie bez glutamanu, dostupné na trhu /
- Maslo ALSAN / bezlaktózové maslo dostupné napríklad v bioobchode ASTEVIA /
Postup:
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Baklažán si nakrájame na približne pol centimetrové kolieska, nasolíme a necháme ho trošku „spotiť“. Potom baklažán osušíme a na sucho opražíme na panvici, v prípade, že máme k dispozícií menej času, môžeme vyprážanie vynechať, len budeme dlhšie zapekať. Zapekaciu misu vymažeme maslom Alsan, ja som ho použila, pretože je bezlaktózové a rastlinného pôvodu, kto ale tento problém nemá, kľudne môže použiť aj klasické laktózové maslo na pečenie. Syry si nakrájame na hrubšie pásiky a paradajky na kolieska. Vo vymastenej forme resp. mise vrstvíme baklažán, syry a paradajky. Dáme zapiecť do vopred predhriatej rúry a pečiem na 200 stupňoch 30- 40 min, nakoniec všetko zalejeme rozšľahaným vajíčkom s korením a soľou a na vrch nasypeme nastrúhaný syr. Dopekáme ešte 5- 8 min.
Dobrú chuť
Recept ťa zaujal, ale niečo ti tam chýba? Ak máš rada mäsko a rada by si ho pridala aj do tohto receptu, nevidím v tom žiaden problém. Môžeš použiť túto mäsovú omáčku a pridaj ju ako ďalšiu vrstvu k baklažánu.
- Quinoa zapekanec - 6. augusta 2014
- Summer garden – cícerový šalát - 10. júla 2014
- Zapekaný baklažán - 20. júna 2014
Článok bol pridaný dňa 20/06/2014 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske | Autor: Veronika Široká