Baklažánové pizza koláčiky s domácou barbecue omáčkou

Priprav si ľahkú zeleninovú večeru. Chutný baklažán naplnený zeleninou a mozzarellou dokonale uspokojí tvoj mlsný jazýček a domáca barbecue omáčka dodá tomuto jedlu šmrnc. Dozdob bazalkou a potešíš nielen chuťové poháriky, ale aj svoje oči. Dobrú chuť želám :-).

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 hrubší baklažán
  • 1 cibuľu
  • 1 cuketu
  • 1 červenú papriku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 ks čiernych olív
  • 100 g mozzarelly
  • olivový olej
  • himalájsku soľ
  • čierne korenie a ďalšie koreniny podľa chuti
  • syr Grada Padano

Na barbecue omáčku:

  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  •  200 g cherry paradajok v pretlaku
  • 1 malú chilli papričku
  • 40 g kokosového cukru
  • 1 PL Tamari omáčky
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 PL hustého paradajkového pretlaku
  • olivový olej
  • himalájsku soľ
  • čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Baklažán nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Stred vyrežeme nožom tak, aby nám vznikol prázdny kruh.

2. Osolíme ho a chvíľu necháme odstáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na rozohriatom oleji. Červenú papriku, cuketu, olivy a vnútro, čo sme vydlabali z baklažánu nakrájame na drobno a pridáme k cibuli.

3. Chvíľu restujeme, odstavíme zo zdroja tepla a pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu. Premiešame, osolíme a okoreníme.

4. Baklažán poutierame papierovou utierkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne kolieska naplníme pripravenou zmesou. Posypeme korením na syr a strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 minút.

5. Kým sa nám baklažán pečie, pripravíme si omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame a opečieme spolu s chilli papričkou na panvici s rozohriatym olivovým olejom.

6. Pridáme cherry paradajky v pretlaku, kokosový cukor, Tamari, jablčný ocot a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme 20 minút.

7. Nakoniec rozmixujeme dohladka na omáčku.

8. Keď je baklažán upečený, podávame s omáčkou a opečeným domácim chlebom alebo len s čerstvou zeleninou.

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska1

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska2

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska4

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska6

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska8

fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska7

Prajem skvelú chuť :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie bez prílohy:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 681 kj

400 kcal

22 g 31 g 16 g

 

Ďalšie chutné zeleninové variácie:

Zapekané karfiolové misky so zeleninou

Zelerovo-mrkvový šalát s kozím syrom

Bulgur s baklažánom a paradajkami

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 26/07/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre