Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborná vajíčková nátierka s Lučinou a pažítkou

15 min
6 porcií
vajíčková nátierka

Potrebujeme: 

  • 4 vajíčka
  • 1 menšiu bielu cibuľu
  • 1 lyžičku horčice
  • 140 g Lučiny nadýchanej
  • pažítku podľa chuti
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
vajíčková nátierka

Táto jednoduchá a rýchla vajíčková nátierka je okrem nenáročnej prípravy aj mimoriadne chutná a efektná. Či už si ju dopraješ na raňajky, v sendviči, alebo ňou natrieš jednohubky pre návštevu, určite bude všetkým chutiť.

V základnej verzii je vhodné ju kombinovať s pažítkou, so šalátom či s obľúbenou zeleninou. Ak však chceš vajíčkovú nátierku povýšiť na efektné a luxusné predjedlo, odporúčame ju kombinovať napríklad s plátkami údeného lososa!

Ako na to?

1

Vajíčka dáme variť tak, aby boli uvarené natvrdo, po zovretí vody odstopujeme 7 – 10 minút.

2

Medzitým si nakrájame cibuľu nadrobno a dáme ju do misky spolu s horčicou, Lučinou a nadrobno nasekanou pažítkou (množstvo individuálne podľa toho, komu ako chutí).

3

Uvarené vajíčka ošúpeme a nakrájame na kocky, prípadne pretlačíme cez krájač na zemiaky. Všetky ingrediencie spolu dôkladne zamiešame a podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.

4

Nátierku je najlepšie nechať aspoň na dve hodiny v chladničke, aby sa všetky chute krásne prepojili. Servírujeme na pečive alebo jednohubkách s čerstvou pažítkou, so zeleninou, s rukolou či údeným lososom. Fantázii sa medze nekladú!

Tip: Ak sa ti zdá nátierka málo slaná či korenená, radšej počkaj, kým trochu odleží v chladničke, a dochuť ju až potom. Predídeš tak tomu, že keď sa chute spoja, bude presolená alebo veľmi korenistá.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez chleba):

133 kcal

561 kJ

T:

10 g

B:

7 g

S:

2 g

V:

0 g

Prajem príjemnú chuť 😊.

Objav ďalšie inšpiratívne recepty v našich kuchárskych knihách. Všetky ich nájdeš v našom e-shope. Stačí si už len vybrať.

kuchárske knihy
Fotka autora
Bea Loffayová
Redaktorka vo Fitshakeri

Som študentkou medicíny. Páči sa mi, ako sa dá prostredníctvom "ľudskej reči" vysvetliť, čo sa v našom tele deje a dať tak možnosť všetkým, ktorí sa zaujímajú porozumieť ľudskému telu. Okrem toho som fanúšikom cestovania, spoznávania a dobrého jedla a tieto moje vášne sa snažím preniesť aj do mojich článkov. Ak ťa zaujíma, čo sa v našom tele deje pri športe, jedle, ako si zachovať fyzické aj psychické zdravie, či všetky možné aj nemožné témy z oblasti zdravia podložené štúdiami a faktami tu si na správnom mieste.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.