Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodné nátierkové maslo z pečených paradajok

15 min
18 porcií
recept na domáce maslo

Potrebujeme: 

  • 2 šálky cherry paradajok
  • 1 lyžicu čerstvých byliniek, napr. tymianu, bazalky, oregana
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 250 g kvalitného masla
recept na domáce maslo

Toto leto prialo paradajkám v mamkinej záhrade. Paradajky zbožňujem zo všetkej zeleniny najviac, ako aj prípravu zaujímavých receptov z tejto super chutnej potraviny.

Ak máš v zásobe veľa paradajok a nevieš, čo s nimi, mám pre teba jednoduchý, ale návykovo chutný recept na maslo s paradajkami. Už od prvej chvíle som vedela, že to bude mňamka. A vieš čo? Bola. Neviem sa tej jemnej chuti nabažiť. Najradšej by som si nátierku dala ku všetkému a na všetko. Maslo, pečené paradajky a čerstvé bylinky je dokonalá kombinácia.

Spôsoby, ako môžeš vychutnať paradajkové maslo:

  • pridaj syr a priprav chutné cestoviny
  • primiešaj do rizota tesne pred podávaním
  • natri na hrianku a pridaj rukolu a praženicu
  • pridaj do jednoduchého kúska grilovanej ryby, kuracieho mäsa alebo steaku, aby sa roztopil na vrchu
  • natri na slané muffiny, pridaj do sendviča, toastu či tortily

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 200 ˚C na grilovanie. Plech vystelieme alobalom a poukladáme naň paradajky. Nie je potrebné ich narezať. Pečieme, kým šupky nezačnú hnednúť a paradajky nezačnú uvoľňovať šťavu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

2

Potom ich v kuchynskom robote zmiešame s nadrobno nakrájanými bylinkami, so soľou a s korením. Mixujeme dovtedy, kým nie sú paradajky jemne nasekané.

3

Maslo nakrájame na menšie kocky a pridáme do kuchynského robota. Mixujeme, kým sa úplne nezmieša s paradajkovou zmesou, asi 30 sekúnd, podľa potreby zoškrabeme boky na rovnomerné zmiešanie.

4

Paradajkové maslo možno použiť okamžite alebo umiestniť do chladničky na niekoľko hodín, aby stuhlo.

Skladovanie: Zvyšné maslo skladujeme v chladničke v zakrytej miske alebo ho vložíme do plastovej či sklenej dózy. Pri uchovávaní v chladničke je maslo najlepšie, keď sa konzumuje do 1 týždňa. V mrazničke sa môže skladovať až 3 mesiace.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 30 g):

108 kcal

453 kJ

T:

11 g

B:

0 g

S:

0 g

V:

0 g

maslo

Nech ti chutí 😊.

Hľadáš ďalšie inšpirácie na raňajky? Máš rád na raňajky skôr niečo sladké? Máme pre teba presne to pravé.

Na našom e-shope na teba čaká naša novinka v podobe raňajkovej kaše. Stačí si už len vybrať z dvoch príchutí. Tak ktorá bude tá tvoja?

raňajkové kaše
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.