Toto leto prialo paradajkám v mamkinej záhrade. Paradajky zbožňujem zo všetkej zeleniny najviac, ako aj prípravu zaujímavých receptov z tejto super chutnej potraviny.
Ak máš v zásobe veľa paradajok a nevieš, čo s nimi, mám pre teba jednoduchý, ale návykovo chutný recept na maslo s paradajkami. Už od prvej chvíle som vedela, že to bude mňamka. A vieš čo? Bola. Neviem sa tej jemnej chuti nabažiť. Najradšej by som si nátierku dala ku všetkému a na všetko. Maslo, pečené paradajky a čerstvé bylinky je dokonalá kombinácia.
Spôsoby, ako môžeš vychutnať paradajkové maslo:
- pridaj syr a priprav chutné cestoviny
- primiešaj do rizota tesne pred podávaním
- natri na hrianku a pridaj rukolu a praženicu
- pridaj do jednoduchého kúska grilovanej ryby, kuracieho mäsa alebo steaku, aby sa roztopil na vrchu
- natri na slané muffiny, pridaj do sendviča, toastu či tortily
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 200 ˚C na grilovanie. Plech vystelieme alobalom a poukladáme naň paradajky. Nie je potrebné ich narezať. Pečieme, kým šupky nezačnú hnednúť a paradajky nezačnú uvoľňovať šťavu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2
Potom ich v kuchynskom robote zmiešame s nadrobno nakrájanými bylinkami, so soľou a s korením. Mixujeme dovtedy, kým nie sú paradajky jemne nasekané.
3
Maslo nakrájame na menšie kocky a pridáme do kuchynského robota. Mixujeme, kým sa úplne nezmieša s paradajkovou zmesou, asi 30 sekúnd, podľa potreby zoškrabeme boky na rovnomerné zmiešanie.
4
Paradajkové maslo možno použiť okamžite alebo umiestniť do chladničky na niekoľko hodín, aby stuhlo.
Skladovanie: Zvyšné maslo skladujeme v chladničke v zakrytej miske alebo ho vložíme do plastovej či sklenej dózy. Pri uchovávaní v chladničke je maslo najlepšie, keď sa konzumuje do 1 týždňa. V mrazničke sa môže skladovať až 3 mesiace.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 30 g):
108 kcal
453 kJ
T:
11 g
B:
0 g
S:
0 g
V:
0 g
Nech ti chutí 😊.
Hľadáš ďalšie inšpirácie na raňajky? Máš rád na raňajky skôr niečo sladké? Máme pre teba presne to pravé.
Na našom e-shope na teba čaká naša novinka v podobe raňajkovej kaše. Stačí si už len vybrať z dvoch príchutí. Tak ktorá bude tá tvoja?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz