Cícerovú nátierku zvyčajne poznáte ako hummus. Ale cícer môžete použiť aj v úplne inej forme. Pridala som maslo, Lučinu a troška pikantnej zmesi. Dochutila som a nová nátierka je na svete. Môžete podávať na domácom chlebe alebo bagete. Výborne však chutí aj na opečených toastoch.
Ako na to?
1
Cícer precedíme cez sitko a vložíme do mixéra.
2
Pridáme Lučinu, pastu čili, soľ a čierne korenie.
3
Klasické maslo nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme k cíceru a všetko spolu dobre vymixujeme.
4
Ak sa vám zdá nátierka hustá, môžete priliať trochu vody z cícera.
5
Pridáme ešte nakrájanú pažítku a dobre premiešame.
6
Podávame na domácom chlebe alebo bagete.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
122 kcal
514 kJ
T:
8 g
B:
3 g
S:
8 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😊!
Daruj na Vianoce inšpiráciu v podobe zdravých receptov z našich kuchárskych kníh.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.