Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodná šampiňónová nátierka s fazuľou

20 min
12 porcií
hubová nátierka na hrianky

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 400 g húb (ja som použila šampiňóny biele a hnedé)
  • 1 konzervu bielej fazule
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • podľa chuti soľ, čierne korenie
  • ½ čajovej lyžičky talianskeho korenia (korenie si môžete pokojne zvoliť podľa vlastnej chuti)
hubová nátierka na hrianky

Receptov na domáce nátierky nie je nikdy dosť. Mám pre teba inšpiráciu na lahodnú nátierku z húb a bielej fazule. Pripravíš ju rýchlo a potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií.

Pridaj ju na svoje obľúbené pečivo, doplň plátkom uhorky, ochuť obľúbeným syrom a za krátku chvíľku máš hotovú chutnú a zdravú pochúťku.

Ako na to?

1

Zohrejeme olej v panvici, pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky a opekáme dozlata.

2

Pridáme nakrájané huby, korenie a opekáme 10 minút alebo kým sa tekutina neodparí.

3

Opečené huby rozmixujeme spolu s fazuľou a čerstvou petržlenovou vňaťou dohladka.

4

Nakoniec ešte podľa potreby dochutíme a podávame s obľúbeným pečivom, zeleninou alebo syrom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):

50 kcal

211 kJ

T:

2 g

B:

3 g

S:

5 g

V:

1 g

fazuľová nátierka recept
hubová natierka

Nech ti chutí 😉!

Viac nápadov na doplnenie tvojho jedálnička nájdeš aj v našom novom Fitness diári 2023. Máš ho už doma?

fitness diar fitshaker
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.