Receptov na domáce nátierky nie je nikdy dosť. Mám pre teba inšpiráciu na lahodnú nátierku z húb a bielej fazule. Pripravíš ju rýchlo a potrebuješ len zopár jednoduchých ingrediencií.
Pridaj ju na svoje obľúbené pečivo, doplň plátkom uhorky, ochuť obľúbeným syrom a za krátku chvíľku máš hotovú chutnú a zdravú pochúťku.
Ako na to?
1
Zohrejeme olej v panvici, pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky a opekáme dozlata.
2
Pridáme nakrájané huby, korenie a opekáme 10 minút alebo kým sa tekutina neodparí.
3
Opečené huby rozmixujeme spolu s fazuľou a čerstvou petržlenovou vňaťou dohladka.
4
Nakoniec ešte podľa potreby dochutíme a podávame s obľúbeným pečivom, zeleninou alebo syrom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
50 kcal
211 kJ
T:
2 g
B:
3 g
S:
5 g
V:
1 g
Nech ti chutí 😉!
Viac nápadov na doplnenie tvojho jedálnička nájdeš aj v našom novom Fitness diári 2023. Máš ho už doma?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz