Túto nátierku pripravíš rýchlo a jednoducho, no prekvapí ťa svojou lahodnou chuťou. Med, čerstvé bylinky a vlašské orechy sa ideálne hodia k tejto krásnej kombinácii sladkých a slaných chutí. Navyše má krásnu oranžovú farbu, ktorá je na toto ročné obdobie ako stvorená. Tento recept môžeš vychutnať ako predjedlo, ale pokojne si ho daj na raňajky, desiatu, do sendvičov, čerstvého pečiva či na hrianky.
Ako na to?
1
Najprv si pripravíme tekvicu. Očistíme, nakrájame na malé kúsky a vo vode uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a rozmixujeme dohladka. Tento krok si môžete pripraviť aj vopred.
2
Do misky si pridáme tekvicové pyré, syr, jogurt a med. Všetko spolu rozmixujeme dohladka. Ak by bola zmes príliš hustá, pridáme viac jogurtu. Nesolíme, pretože syr je dostatočne slaný.
3
Podávame s ľubovoľným pečivom, bylinkami, so zeleninou. Odporúčam vyskúšať kombináciu vlašských orechov, čerstvých byliniek (ja som použila petržlen) a pokvapkať medom. Úžasná mňamka vhodná aj ako pohostenie pre návštevu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
62 kcal
259 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
3 g
V:
0 g
Dobrú chuť 😊!
Ďalšie zaujímavé recepty napríklad aj na doplnenie tvojho jedálnička sme zakomponovali aj do nášho nového Fitness diára na rok 2023. Tak čo, už máš ten svoj?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz