Už ako malá som v škôlke milovala rybičkovú nátierku. A zostalo mi to dodnes. A keďže si ju chcem niekedy dopriať aj na raňajky, robím ju bez cibule. Na zjemnenie používam uvarené vajíčko a Lučinu. Teraz som objavila skyr Lučina. Obsahuje menej tukov a výborne chutí. Vyskúšaj.
Ako na to?
1
Vajíčko uvaríme natvrdo.
2
Necháme ho vychladnúť a spolu so sardinkami, zmäknutým maslom a skyrom vložíme do mixéra.
3
Dochutíme soľou a čiernym korením.
4
Všetko vymixujeme dohladka.
5
Pažítku nakrájame nadrobno a primiešame k nátierke.
6
Podávame na domácom chlebíku alebo pečive.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g bez chleba):
117 kcal
493 kJ
T:
9 g
B:
7 g
S:
3 g
V:
0 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty na chutné nátierky a kopec skvelej inšpirácie na zdravé varenie a pečenie nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.