Keď som bola malá, v škôlke som mala najradšej rybičkovú nátierku. Aj teraz ju z času na čas urobím. Sardinky som však vymenila za lososové filety, ktoré jej dodajú výbornú chuť. Nátierka dodá telu zdravé tuky z lososa a neobsahuje žiadne sacharidy. Ak si ju natrieš na domáce alebo celozrnné pečivo, získaš kvalitné raňajky alebo olovrant.
Ako na to?
1
Filety lososa vložíme do mixéra.
2
Pridáme zmäknuté maslo a Bánoveckú nátierku.
3
Cibuľu ošúpeme a pridáme do mixéra spolu s horčicou.
4
Dochutíme soľou a čiernym korením.
5
Všetko spolu rozmixujeme na hladkú nátierku.
6
Môžeme natierať na domáci chlebík a posypať pažítkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
149 kcal
628 kJ
T:
13 g
B:
6 g
S:
0 g
V:
0 g
Dobrú chuť :-)!
Priprav si niečo zdravé aj podľa našich kuchárskych kníh, vydali sme ich už 7:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.