Doba prípravy: 30 min
Čo budeme potrebovať na 6 žemlí?
- 220 g cottage cheese natural
- 200 g pohánkovej múky
- 1 vajíčko
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- trošku morskej/himalájskej soli
- cca 120 g semienok ( ja som použila mix tekvicových, slnečnicových a chia)
Ako budeme postupovať?
2. Na plech dáme papier na pečenie a v dlani vytvoríme malé bochníky, ktoré dáme v rozostupoch na plech.
3. Pečieme približne 25 minút na 180°C.
Tip: Vypozorovala som, že ak sa po pečení žemličky prikryjú vlhkou utierkou, budú krásne mäkké aj na druhý deň. 😊
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitolu s receptami na domáce pečivo, či napríklad aj nátierky a kopec iných fit receptov:
Aj tieto žemle môžeš vyskúšať:
Vynikajúce domáce slané pečivo z ražnej a špaldovej múky: cibuľové vence s olivami
Bezlepkové ricottovo-psylliové domáce žemle
Bosniaky z jednozrnky s cícerom: pečivo hotové do 35 minút
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????