Na domáce pečivo nedám dopustiť. Presne vieme, aké ingrediencie použijeme, a nemusíme sa báť zbytočných konzervantov a prídavných látok. Možno sa ti bude zdať, že je to zložité, ale myslím, že s týmto fotoreceptíkom to zvládneš hravo. Tak šup do práce a daj vedieť, ako sa ti pečivo podarilo.
Čas prípravy
- 60 minútkysnutie
- 30 minútpečenie
Ako budeme postupovať?
1
Z vody, droždia a cukru si urobíme kvások.
2
Do misy dáme múky, jogurt, olivový olej, soľ a kvások.
3
Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
4
Keď je cesto vykysnuté, vyberieme ho na dobre pomúčenú dosku a ešte premiesime. Ak sa cesto lepí, podsypávame ho dostatočne múkou a vypracujeme bochník.
5
Z bochníka urobíme valec, ktorý rozkrájame na sedem približne veľkých častí.
6
Z každej časti urobíme valček.
7
Valček preložíme tak, akoby sme chceli urobiť bežný uzol.
8
Takto si urobíme uzlíky zo všetkých valčekov.
9
Necháme kysnúť ešte 15 minút.
10
Uzlíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Vložíme do vyhriatej rúry na 250 ˚C a pečieme 10 minút. Potom prepneme rúru na 180 ˚C a dopekáme ešte cca 20 minút.
11
Keď sú uzlíky upečené, vyberieme ich z rúry a potrieme zmesou z olivového oleja, pretlačeného cesnaku a soli.
12
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Krok č. 4 v postupe.
Krok č. 5 v postupe.
Krok č. 6 v postupe.
Krok č. 7 v postupe.
Krok č. 8 v postupe.
Krok č. 10 v postupe.
Krok č. 11 v postupe.
Nech ti chutí :-)!
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kategóriu na recepty na domáce pečivo:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.