Rýchla, chutná a aj zdravá. Tieto prívlastky má obľúbená rybacia nátierka, ktorú robili už naše mamy či staré mamy. Použítím zdravších alternatív môžeme túto raňajkovú klasiku “upgradeovať” a s kvalitným kváskovým chlebíkom je určite tým správnym štartom dňa. Ja som v recepte zvýšila obsah bielkovín použitím vajíčka a mliečnych výrobkov, tak verím, že aj tebe moja rybaco-vajíčková nátierka zachutí. ;-)
Ako na to?
1
Najskôr uvaríme vajíčka natvrdo.
2
Následne zmiešame rybky s nakrájanou cibuľkou, pridáme cream cheese, skyr, horčicu a vajíčka, ktoré nakrájame na malé kocky.
3
Následne dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a pokvapkáme šťavou z citróna.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50g ):
78 kcal
326 kJ
T:
5.5 g
B:
6 g
S:
1 g
V:
0 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Nátierky ako samostatnú kapitolu nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Skúsiť môžeš aj tieto nátierky:
Vajíčkovo-mrkvová, cviklová a bataovo-cícerová nátierka: recepty vhodné aj pre deti
Ricottovo-chrenová nátierka: nielen na Veľkú noc
Vajíčková nátierka so šošovicou: skvelá aj ako pohostenie pre návštevy
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot