Čas prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 130 g Lučiny
- 100 g škótskeho údeného lososa (je kvalitnejší)
- 1 lyžičku wasabi
- 1 lyžicu kyslej smotany
- ½ lyžičky bieleho mletého korenia
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- morskú/himalájsku soľ
- štipku červenej papriky
- 6 krajcov chleba na opečenie (celozrnný, kváskový alebo domáci)
- kôpor na posypanie
Ako budeme postupovať?
2. Dochutíme bielym korením, citrónovou šťavou a štipkou soli.
3. Nakoniec pridáme červenú papriku a všetko spolu dôkladne zamiešame.
4. Chlieb opečieme z oboch strán na suchej panvici.
5. Nátierku natrieme na opečený chlieb, posypeme kôprom a podávame.
Tip: Ak chceme ušetriť kalórie a sacharidy, môžeme si nátierku natrieť na cuketu alebo inú zeleninu. Určite bude chutiť výborne.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 40 g nátierky + 60 g chlieb):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 014 kJ 241 kcal | 8 g | 31 g | 10 g | 6 g |
Sleduješ si pri receptoch nutričné hodnoty, aby si si mohla vyskladať jedálniček na chudnutie? V našich knihách nájdeš pri receptoch tieto údaje nechýbajú, dokonca sú recepty označené štítkami: bez lepku, s vyšším obsahom bielkovín, nízkokalorické a pod., aby sme ti to ešte viac uľahčili. Máš už doma naše knihy:
Mohlo by ťa zaujať aj:
Zapečené špaldové tortily s nivou a olivami: tip na pohostenie pre návštevy
Syrová roláda s avokádom: tip na zdravý olovrant alebo pohostenie pre návštevu
Geniálny marinovaný losos: tip na predjedlo, pohostenie na oslavu či ako silvestrovské jednohubky
Silvestrovské jednohubky s údeným lososom a domácou wasabi majonézou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.