Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Rýchly jogurtovo-jahodový dezert

10 min
2 porcie
jogurtový pohár

Potrebujeme: 

  • 170 g bieleho jogurtu
  • 3 lyžice Lučiny
  • 2 lyžice čakankového sirupu (príp. domáceho medu)
  • 1 lyžičku bio kakaa
  • 4 celozrnné alebo špaldové keksy (ja som použila proteínové)
  • 250 g jahôd
  • mleté orechy
jogurtový pohár

Máš chuť na niečo sladké a osviežujúce? V sezóne jahôd nie je nič ľahšie, ako si narýchlo urobiť skvelú pochúťku. Stačí len pár ingrediencií a výborná desiata alebo olovrant je na svete.

Čas prípravy

  • 10 minútpríprava
  • 60 minútchladenie

Ako na to?

1

V miske si rozmiešame jogurt s Lučinou a čakankovým sirupom.

2

Rozdelíme na dve časti a do tej druhej pridáme kakao.

3

Pripravíme si poháre alebo misky.

4

Do každého pohára vrstvíme pomrvené sušienky, kakaovú zmes a nakrájané jahody. Opäť dáme sušienky, bielu jogurtovú zmes a na vrch poukladáme ostatné jahody.

5

Posypeme mletými orechmi a dozdobíme medovkou.

6

Takto pripravené poháre vložíme na cca hodinu do chladničky.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

305 kcal

1284 kJ

T:

12 g

B:

10 g

S:

30 g

V:

20 g

jogurtový dezert

Dobrú chuť! :-)

Knihu s fantastickými chutnými fit receptami získaš od nás zadarmo pri kúpe ročného členstva:

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.