Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 150 g jazmínovej ryže
- 400 ml kokosového mlieka (v škatuli, nie plechovke)
- 1 vanilkový lusk
- 1 lyžicu datľového sirupu (cca 15 ml)
- 1 lyžicu strúhaného kokosu (cca 10 g)
- 200 g jahôd
- 100 g čučoriedok
Ako budeme postupovať?
2. Postupne za stáleho miešania budeme pridávať mlieko (asi 200 ml). Ryžu necháme povariť a opäť prilejeme mlieko. Týmto postupom ryžu uvaríme a tá nebude suchá, ale lepkavá, preto je potrebné mlieko pridávať postupne.
3. Hneď ako prilejeme mlieko, pridáme k ryži vyškrabaný vanilkový lusk.
4. Datľový sirup pridáme, až keď je ryža mäkká, spolu so strúhaným kokosom.
5. Ryžu podávame teplú s nakrájanými jahôdkami a čučoriedkami.
Kokos je sám o sebe veľmi sladký, nie je preto potrebné tento dezert veľmi sladiť. Skôr naopak, jahôdky pridajú skvelú kyslú chuť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
833 kJ 199 kcal | 3 g | 39 g | 3,5 g | 2 g |
Skvelé dezerty do pohárov, sladké kaše na raňajky, ale aj ďalšie iné recepty napr. na polievky, či obedy s mäsom alebo bez mäsa nájdeš v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Recept na jednoduchý chia puding s kokosovým mliekom a jahodami
Jednoduchá polenta na sladko s malinami a kokosom
Čo na raňajky? Vynikajúca quinoa kaša s marhuľami
Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!