Doba prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 3 poháre?
- 2 šálky mrazených jahôd
- 3 zrelšie banány
- 6 kociek čokolády s vysokým podielom kakaa (aspoň 70%) nakrájaných na kúsky
- 2 lyžice domáceho medu
- 1/2 šálky mletého kokosu
- 250 ml smotany na šľahanie
- vanilkový cukor/lusk
Ako budeme postupovať?
2. Do kaše pridáme kokos, nakrájané jahody a horkú čokoládu.
3. V mixéry si vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme med a vanilku.
4. Ovocnú zmes navrstvíme do pohárov a vrch ozdobíme smotanovým krémom.
Krátko a zaujímavo o banánoch:
- Dharma Singh Khalsa povedal: “Ženy, ktoré si chcú zachovať mladistvý vzhľad, by mali každý deň skonzumovať jeden banán.“
- Banán sa používa ako ľudový liek pri zažívacích ťažkostiach, najmä pri hnačke. Látky, ktoré banán obsahuje sa starajú o naše dobré baktérie, žijúce v našej tráviacej sústave. Banány je najlepšie jesť po inom jedle, pretože tak napomáhajú pri jeho trávení. V nutričnej terapii jogy banán považujú za prečisťujúcu a omladzujúcu potravinu. Banán je chutné ovocie, ktoré povzbudzuje chuť k jedlu a obsahuje veľké množstvo vlákniny.
Ďalšie fantastické dezerty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1
Máš rada rýchle dezerty v pohári? Tak sa inšpiruj aj týmito nasledujúcimi:
Orechovo-jablkový dezert s ovsenými vločkami
Pohár Tiramisu s čerstvými jahodami
Banánový chia puding
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz