Viem, že sezóna jahôd je ešte ďaleko, ale dostala som veľkú chuť na nejaký ovocný puding. 🍓
V mrazničke mám stále poruke nejaké mrazené ovocie, tak som sa potešila, že svoju chuť uspokojím jahodovým pudingom.
Vyrobíš ho rýchlo, jednoducho, akurát si budeš musieť trošku počkať, kým vychladne.
Urob si tento domáci hladký krémový puding nabitý jahodami večer a ráno ho môžeš hneď vychutnať alebo si ho dať ako olovrant či dezert. 😋
Ako na to?
1
Do malého hrnca pridáme jahody, pomarančový džús a varíme na strednej teplote, kým jahody nezmäknú.
2
Potom jahody rozmixujeme na jemné pyré.
3
V malom pohári si zmiešame 100 ml vody a 1 lyžicu škrobu, dobre premiešame a pridáme do jahodového pyré.
4
Varíme, kým puding nezhustne. Hustotu si uprav podľa seba. Ak by bol puding pre tebe veľmi hustý, pridaj viac pomarančovej šťavy.
5
Nakoniec pridáme med, vanilku, maslo a premiešame.
6
Puding nalejeme do pohárov.
7
Podávať ho môžeme s jogurtom, so šľahačkou, s ovocím, granolou. Výber je len na tebe.
Prajem príjemné maškrtenie 😋!
Inak, vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz