Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapečené mrkvové toasty s mozzarellou

15 min
6 porcií
zapečené toasty

Potrebujeme: 

  • 6 kúskov toastového chleba
  • 6 lyžíc olivového oleja (pokojne aj viac)
  • 2 väčšie nastrúhané mrkvy
  • 4-5 lyžíc tvarohu Lučina
  • 1 mladú cibuľku
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate nasekanej najemno (alebo môžete použiť čerstvú bazalku, oregano)
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 120 g mozzarelly (prípadne podľa chuti viac)
zapečené toasty

Keď máš rada toasty tak ako ja a moja rodina, mám pre teba chutný typ. Nastrúhaná mrkva s tvarohom, bylinkami a mozzarellou zapečená na toaste je jednoduchá kombinácia, ktorú si zamiluješ ty aj tvoje deti. Tieto toasty majú jemnú chuť, skvelo sa hodia na raňajky, ľahkú večeru či ako pohostenie pre návštevu. Môžeš ich podávať k šalátom či rôznym dresingom.

Ako budeme postupovať pri príprave 6 kúskov toastového chleba?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.

2

Toasty si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3

Natrieme ich olivovým olejom, aj kôrku.

4

V miske si zmiešame nastrúhanú mrkvu, tvaroh, cibuľku, bylinky, papriku a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame.

5

Zmes v tenkej vrstve natrieme na toasty.

6

Nakoniec si na strúhadle nastrúhame mozzarellu a navrstvíme ju na toasty. Môžete toasty okoreniť korením na pizzu. (Ak robíme recept pre deti, korenie na pizzu nepoužijeme).

7

Pečieme 10 minút alebo kým sa syr jemne nezapečie.

8

Podávame buď samotné, alebo k šalátu či dresingu. Chutia dobre aj studené.

Výživové hodnoty na 1 ks:


















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
1 046 kJ
249 kcal
16 g15 g8 g1 g
fit recepty z mrkvy

Dobrú chuť :-)!

Množstvo vynikajúcich tipov na skvelé zdravé recepty aj od autorky Tonky nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III:

jedlá na chudnutie
 
Mohli by ťa zaujímať aj tieto recepty:
Domáca mrkvová nátierka zo slnečnicových semien, vhodná aj pre deti či vegánov
Tip na zdravé raňajky, desiatu aj večeru: hráškovo-brokolicová nátierka
Rýchle pohostenie pre návštevu: hrianky s karamelizovanými marhuľami
Čo urobiť s čerešňami? Ozdob nimi hrianky a priprav chutné jednoduché pohostenie pre návštevy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.