Keď máš rada toasty tak ako ja a moja rodina, mám pre teba chutný typ. Nastrúhaná mrkva s tvarohom, bylinkami a mozzarellou zapečená na toaste je jednoduchá kombinácia, ktorú si zamiluješ ty aj tvoje deti. Tieto toasty majú jemnú chuť, skvelo sa hodia na raňajky, ľahkú večeru či ako pohostenie pre návštevu. Môžeš ich podávať k šalátom či rôznym dresingom.
Ako budeme postupovať pri príprave 6 kúskov toastového chleba?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Toasty si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3
Natrieme ich olivovým olejom, aj kôrku.
4
V miske si zmiešame nastrúhanú mrkvu, tvaroh, cibuľku, bylinky, papriku a soľ. Všetko spolu poriadne premiešame.
5
Zmes v tenkej vrstve natrieme na toasty.
6
Nakoniec si na strúhadle nastrúhame mozzarellu a navrstvíme ju na toasty. Môžete toasty okoreniť korením na pizzu. (Ak robíme recept pre deti, korenie na pizzu nepoužijeme).
7
Pečieme 10 minút alebo kým sa syr jemne nezapečie.
8
Podávame buď samotné, alebo k šalátu či dresingu. Chutia dobre aj studené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 046 kJ 249 kcal | 16 g | 15 g | 8 g | 1 g |
Dobrú chuť :-)!
Množstvo vynikajúcich tipov na skvelé zdravé recepty aj od autorky Tonky nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III:
Mohli by ťa zaujímať aj tieto recepty:
Domáca mrkvová nátierka zo slnečnicových semien, vhodná aj pre deti či vegánov
Tip na zdravé raňajky, desiatu aj večeru: hráškovo-brokolicová nátierka
Rýchle pohostenie pre návštevu: hrianky s karamelizovanými marhuľami
Čo urobiť s čerešňami? Ozdob nimi hrianky a priprav chutné jednoduché pohostenie pre návštevy
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz