Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Rýchle pohostenie pre návštevu: hrianky s karamelizovanými marhuľami

Perfektná kombinácia sladkých marhúľ, syra, čerstvých bylín a chrumkavého pečiva. Ideálne predjedlo na párty či skvelé letné občerstvenie za menej ako 20 minút.

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 1 lyžicu domáceho medu

  • 3-4 nakrájané marhule

  • 4 kúsky obľúbeného chleba

  • mozzarellu

  • pár kvapiek citrónovej šťavy + citrónovú kôru z bio citrónu

  • štipku morskej/himalájskej soli

  • mätu na ozdobu alebo tymian, bazalku, oregano


Ako budeme postupovať?

1. Karamelizované marhule: med nalejeme na panvicu, pridáme marhule a restujeme asi 10 minút alebo kým sa marhule neskaramelizujú.
2. Medzitým si urobíme klasické hrianky.
3. Na hrianky poukladáme mozzarellu, ochutíme ju citrónovou kôrou a šťavou, pridáme karamelizované marhule, na zvýraznenie chute jemne osolíme a ozdobíme mätou alebo tymianom.
4. Túto dobrotu je najlepšie podávať čerstvú. Užite si to!
TIP: Vyskúšajte iné kôstkové ovocie (broskyne, nektárinky, slivky).
pohostenie pre návštevy
 
marhule recepty
Dobrú chuť ;-)!
 
Skvelé tipy na pohostenie pre návštevy, alebo zdravé snacky či recepty na jedlá na iné príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
zdrave pohostenie pre navstevu
 
A čo ďalšie môžeš vykúzliť s marhuľami v kuchyni?
Máš chuť na sladké? Vyskúšaj tieto zapekané marhule plnené tvarohom
Bezlepkové zemiakové šúľance s marhuľami, ktoré chutia ako od babičky
Najlepšie francúzske palacinky s marhuľovo-tvarohovou plnkou
Šalát Caprese trochu inak! Nahraď paradajky marhuľami, tá chuť ťa príjemne prekvapí!
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.