Poď si aj ty s nami dopriať skvelé francúzske raňajky, z ktorých sa budeš olizovať za ušami ešte týždeň. Týmto receptom potešíme aj bezlepkáčov. Niekedy som francúzske toasty pripravovala z klasickej bielej vianočky. No zistila som, že to ide aj v bezlepkovej verzii. Môžeš pokojne použiť aj viaczrnkový bezlepkový chlieb. Čím tmavší, tým zdravší. ;-)
Ako na to?
1
Vajíčka rozbijeme do hlbokej misky a prilejeme k nim mlieko.
2
Poriadne ich premiešame a pridáme javorový sirup, pomarančovú kôru, vanilkový lusk a škoricu.
3
Opäť všetko poriadne premiešame, aby vzniklo cesto.
4
Chlieb nakrájame na primerane hrubé kúsky.
5
Každý kúsok namočíme do cesta, necháme pár sekúnd ležať, aby do seba napil cesto.
6
Na panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom toasty dozlastista z oboch strán.
7
Podávame teplé, poliate javorovým sirupom a s čerstvým ovocím. POZOR však na množstvo! Daj si maximálne 2 kúsky.
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!