Čo urobiť s čerešňami? Ozdob nimi hrianky a priprav chutné jednoduché pohostenie pre návštevy

Chrumkavé hrianky so sviežou citrónovou ricottou, šťavnatými čerešňami s balzamikom a voňavými bylinkami. To je kombinácia, ktorá nielen že dobre vyzerá, rovnako aj skvelo  chutí. Neobyčajná kombinácia, neobyčajný chuťový zážitok. Sezóna čerešní je krátka, preto neváhaj, choď na trh či do záhrady a dopraj svojmu jazyku výnimočnú chuť. Uži si ľahké raňajky, desiatu či večeru, pohosti návštevu prekvapivým dezertom.

Čas prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 250 g vykôstkovaných čerešní
  • 2 lyžičky balzamika
  • morskú/himalájsku soľ
  • 250 g ricotty
  • kôru z 1 citróna + pár kvapiek šťavy z citróna
  • 4 krajce obľúbeného chleba
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • hrsť čerstvých byliniek (petržlen, bazalka, mäta…)

Ako budeme postupovať?

1. Vykôstkujeme čerešne, zmiešame ich s balzamikom a jemne osolíme.

2. Do ricotty pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citróna a vymiešame.

3. Chlebík jemne potrieme olivovým olejom a opečieme z každej strany na chrumkavo.

4. Na upečený chlebík si natrieme citrónovú ricottu, na ňu poukladáme balzamikové čerešne a ozdobíme bylinkami. Ja som použila petržlen.

 

Tip: Hrianky sa hodia aj k jednoduchému šalátu z rukoly alebo valeriány.

čo s čerešňami

 

čerešne recept

Dobrú chuť :-)!

 

Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitoly ako recepty na zdravé snacky či pohostenie pre návštevy:

recepty na zdravé raňajky

 

S čerešňami môžeš pripraviť aj:

Špaldová galetka s tvarohom a čerešňami: tip na jednoduchý zdravý koláč

Šťavnatý quinoa nákyp s čerešňami: tip na sladký obed či dezert

Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding

Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 08/06/2020 a zaradený do kategórie: DesiataReceptyVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre