Moja nová obľúbená nátierka z pečenej mrkvy s vajíčkom je skvelá na krajec chleba alebo ako dip. Prekypuje sladko-slanou príchuťou, môžeš si ju však prispôsobiť podľa seba pridaním byliniek alebo čili. Táto krémová zmes je mimoriadne návyková, dopriať si ju možno na desiatu, skvelo sa hodí do sendvičov či bagiet. Stále je však dostatočne špeciálna na to, aby si ňou pohostila priateľov či rodinu. . Nám doma táto nátierka z pečenej mrkvy veľmi chutí. Verím, že bude aj tebe.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 210 ˚C, plech vystelieme papierom na pečenie.
2
Mrkvu nakrájanú na kolieska rozprestrieme na plech, polejeme olejom, okoreníme, osolíme a premiešame.
3
Pečieme 25 – 30 minút alebo kým nie je mrkva zvonku zlatistá a mäkká.
4
Medzitým si uvaríme vajíčka natvrdo.
5
Keď je mrkva upečená, rozmixujeme ju spolu s vajíčkom na jemnú kašu. Pridáme trošku vody alebo vývaru a upravíme si hustotu. Ja som pridala asi 1 dl vody, ale kto má rád redšiu konzistenciu, pokojne možno pridať viac, chuť to nijako neovplyvní. Nakoniec ochutnáme a prípadne okoreníme a osolíme.
6
Podávame s obľúbeným pečivom, hriankami, so zeleninou. Môžeš si ju pridať do bagety, toastu či tortily. Výber je na tebe.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
450 kcal
1891 kJ
T:
26 g
B:
17 g
S:
34 g
V:
10 g
Dobrú chuť! :-)
Chutné recepty na nátierky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz