Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózna zeleninová nátierka z pečených batatov a bielej fazule

35 min
12 porcií
bataty recept

Potrebujeme: 

  • 1 väčší batat
  • 1 stredne veľkú červenú papriku
  • 1 cibuľu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 lyžicu sušenej bazalky
  • 1 plechovku bielej fazule
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu domáceho medu
bataty recept

Ľahká zeleninová nátierka s pečenými batatmi a červenou paprikou, ochutená voňavým korením a bylinkami. Môžeš ju servírovať ako dip alebo na sendviče a je skvelým spôsobom, ako „prinútiť“ deti jesť viac zeleniny. Lahodná a zdravá nátierka, ktorá je dostatočne chutná na večierok, ale dostatočne jednoduchá na to, aby si si ju pripravila kedykoľvek, keď na ňu dostaneš chuť.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Plech si vyložíme papierom na pečenie, aby sa nám zelenina nepripiekla.

2

Batat aj papriku nakrájame na menšie kocky a cibuľu na väčšie kúsky.

3

Nakrájanú zeleninu poukladáme na pekáč, polejeme olivovým olejom a okoreníme. Premiešame a pečieme 15 minút alebo kým nie je zelenina upečená.

4

Upečenú zeleninu si premiestnime do kuchynského robota alebo vyššej misky či dózy, ak použijeme ponorný mixér. K zelenine pridáme fazuľu a mixujeme dohladka. Ochutnáme a dochutíme soľou, medom, prípadne ešte dokoreníme.

5

Podávame s nasekanými čerstvými bylinkami, pečivom, zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

92 kcal

387 kJ

T:

2 g

B:

2 g

S:

15 g

V:

16 g

recept s batatmi
fazulova natierka
recepty z batatov

Dobrú chuť :-)!

Tipy na zdravé nátierky a mnoho iného nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.