Ľahká zeleninová nátierka s pečenými batatmi a červenou paprikou, ochutená voňavým korením a bylinkami. Môžeš ju servírovať ako dip alebo na sendviče a je skvelým spôsobom, ako „prinútiť“ deti jesť viac zeleniny. Lahodná a zdravá nátierka, ktorá je dostatočne chutná na večierok, ale dostatočne jednoduchá na to, aby si si ju pripravila kedykoľvek, keď na ňu dostaneš chuť.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Plech si vyložíme papierom na pečenie, aby sa nám zelenina nepripiekla.
2
Batat aj papriku nakrájame na menšie kocky a cibuľu na väčšie kúsky.
3
Nakrájanú zeleninu poukladáme na pekáč, polejeme olivovým olejom a okoreníme. Premiešame a pečieme 15 minút alebo kým nie je zelenina upečená.
4
Upečenú zeleninu si premiestnime do kuchynského robota alebo vyššej misky či dózy, ak použijeme ponorný mixér. K zelenine pridáme fazuľu a mixujeme dohladka. Ochutnáme a dochutíme soľou, medom, prípadne ešte dokoreníme.
5
Podávame s nasekanými čerstvými bylinkami, pečivom, zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
92 kcal
387 kJ
T:
2 g
B:
2 g
S:
15 g
V:
16 g
Dobrú chuť :-)!
Tipy na zdravé nátierky a mnoho iného nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz