Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 6-8 porcií?
- 4 vajíčka
- 100 g kuracej alebo morčacej vysokopercentnej šunky
- 150 g cottage cheese
- 60 g Lučiny
- čerstvú petržlenovú vňať
- 1 lyžičku dijonskej horčice − skvelá je aj hrubozrnná
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Šunku nakrájame nadrobno a pridáme do misky k vajíčkam.
3. K zmesi pridáme cottage a Lučinu.
4. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme ju spolu s horčicou k nátierke.
5. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu odpočívať v chladničke.
Tip: Ak vynecháme horčicu a mleté čierne korenie, môžeme nátierku pripraviť aj pre deti od 2 rokov. Inakšie ju odporúčame až od 3 rokov.
Viac skvelých receptov na nátierky nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj aj tieto nátierky:
Vynikajúca mrkvová nátierka s ricottou, Lučinou a mandľami
Jesenná nátierka z pečenej zeleniny plná antioxidantov
MEGA dobrá fazuľovo-cícerová nátierka, ktorá chutí ako škvarková, pritom je bez mäsa
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????