Táto nátierka je jemne sladká a datle úplne vyzdvihnú hlbokú a bohatú chuť tekvice. Tekvicovo-datľová pochúťka je super všestranná a dá sa použiť naslano aj nasladko! Môžeš ju natrieť na svoje obľúbené čerstvé pečivo, hrianky a pridať k nej kvalitnú šunku či syr alebo si ju dať na vafle, palacinky či lievance a pridať k nej ovocie. Dá sa použiť na toasty alebo ako dip ku krekrom. Jedným z dôvodov, prečo milujem mnohoraké využitie tejto nátierky, je, že je sladená iba datľami.
Ako na to?
1
Datle povaríme vo vriacej vode 5 minút. Schladíme.
2
Potom ich rozmixujeme spolu s pyré a tvarohom.
3
Ochutíme soľou a podávame s obľúbenou prílohou, voľba a kombinácia je len na vás a vašej špajze.
Tipy na kombinácie:
- čerstvý chlebík, hrianky, bagetky, krekry
- orechy vlašské, lieskové, mandle
- vafle, palacinky, lievance
- ovocie
- poleva: med, balzamikový, datľový alebo iný sirup
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 160 g ):
73 kcal
306 kJ
T:
2 g
B:
1 g
S:
10 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Skvelé tipy na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz