Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kalerábové hranolky s uhorkovým dipom: rýchla zdravá večera do 20 minút

20 min
1 porcia
kalerábové hranolky

Potrebujeme: 

  • 250 g kalerábu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • korenie na zemiaky (vynecháme, ak robíme recept pre deti, môžeme nahradiť napr. mletou rascou)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g syra
  • Na dip potrebujeme:
  • 50 g šalátovej uhorky
  • 50 g bieleho jogurtu
  • morskú/himalájsku soľ
kalerábové hranolky

Tiež občas máte chuť na niečo nezdravé? U mňa sú pokušením hranolky. Ale predstava, ako plávajú v oleji, ma vždy odradí. Preto som si vymyslela kalerábové pečené v rúre. S výborným dipom si na nich môžem pochutnať aj na večeru. Vyskúšaj, určite zachutia aj tebe.

Ako na to?

1

Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolky.

2

Vložíme do misy. Pridáme olivový olej, korenie na zemiaky, soľ a pretlačený cesnak.

3

Všetko spolu dobre premiešame.

4

Takto pripravené vysypeme na plech s papierom na pečenie.

5

Plech vložíme do rúry rozohriatej na 200 ˚C.

6

Hranolky pečieme na programe s ventilátorom 15 minút.

7

Posypeme strúhaným syrom a dopečieme ešte 5 minút.

8

Uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle.

9

Osolíme a necháme vypotiť.

10

Odstránime prebytočnú vodu a zmiešame spolu s jogurtom. Ochutíme soľou.

11

Podávame spolu s upečenými hranolkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

256 kcal

1077 kJ

T:

12 g

B:

13 g

S:

23 g

V:

9 g

kalerábové hranolky
rýchla zdravá večera

Dobrú chuť :-)!

Ďalšie skvelé recepty aj na prílohy aj na zdravé večere nájdeš v našich knihách:

recepty na zdravé obedy a večere
 
Aj tieto bleskové recepty sa hodia ako zdravá večera:
Šošovicovo-feniklové ragú: rýchly obed do 20 minút aj pre vegánov
Pohánkovo-tvarohová pizza: fit obed IBA za 20 minút!
Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom
Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke
MEGA dobrá fazuľovo-cícerová nátierka, ktorá chutí ako škvarková, pritom je bez mäsa
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.