Tiež občas máte chuť na niečo nezdravé? U mňa sú pokušením hranolky. Ale predstava, ako plávajú v oleji, ma vždy odradí. Preto som si vymyslela kalerábové pečené v rúre. S výborným dipom si na nich môžem pochutnať aj na večeru. Vyskúšaj, určite zachutia aj tebe.
Ako na to?
1
Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolky.
2
Vložíme do misy. Pridáme olivový olej, korenie na zemiaky, soľ a pretlačený cesnak.
3
Všetko spolu dobre premiešame.
4
Takto pripravené vysypeme na plech s papierom na pečenie.
5
Plech vložíme do rúry rozohriatej na 200 ˚C.
6
Hranolky pečieme na programe s ventilátorom 15 minút.
7
Posypeme strúhaným syrom a dopečieme ešte 5 minút.
8
Uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle.
9
Osolíme a necháme vypotiť.
10
Odstránime prebytočnú vodu a zmiešame spolu s jogurtom. Ochutíme soľou.
11
Podávame spolu s upečenými hranolkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
256 kcal
1077 kJ
T:
12 g
B:
13 g
S:
23 g
V:
9 g
Dobrú chuť :-)!
Ďalšie skvelé recepty aj na prílohy aj na zdravé večere nájdeš v našich knihách:
Aj tieto bleskové recepty sa hodia ako zdravá večera:
Šošovicovo-feniklové ragú: rýchly obed do 20 minút aj pre vegánov
Pohánkovo-tvarohová pizza: fit obed IBA za 20 minút!
Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom
Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke
MEGA dobrá fazuľovo-cícerová nátierka, ktorá chutí ako škvarková, pritom je bez mäsa
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.