Pohánkovo-tvarohová pizza: fit obed IBA za 20 minút!

No a teraz ruku hore, kto miluje pizzu? Aha, áno, vidím všetky ruky hore. V čom však spočíva problém klasickej pizze z reštaurácie? Alebo ešte horšie, z mrazničky? Nikdy poriadne nevieme, čo jeme, koľko toho jeme a hlavne jeme bielu múku a biely cukor, ktorý je schovaný v predpripravených omáčkach.

No láska k tejto talianskej dobrote bola taká silná, že som si povedala − musí to ísť aj zdravšie 😊. A tak vznikla tvarohová pizza.

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 1 pizzu pre 2 osoby?

Na cesto:

  • 250 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 80 g pohánkovej múky
  • ½ lyžičky morskej/himalájskej soli

Na vrch pizze:

  • 98 % kuraciu šunku
  • mozzarellu light
  • kukuricu
  • 2 paradajky
  • bazalku
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame tvaroh, vajíčko, múku a soľ. Poriadne premiešame, najlepšie stierkou, čím nám vznikne jemne lepkavé cesto.

2. Na plech dáme papier na pečenie a cesto naň stierkou preklopíme.

3. Stierkou začneme tvarovať kruh. Jemnými pohybmi cesto roztierame, aby bolo asi 2mm tenké.

4. Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 180 ˚C na 10 minút.

5. Teraz je čas pripraviť si, čo na pizzu chceme dať. Ja som zvolila klasiku v podobe rozmixovaných paradajok so soľou a bazalkou, kukurice, šunky a mozzarelly. Samozrejme, v tomto kroku sa medze nekladú, môžete použiť olivy, artičoky, rukolu alebo iné druhy zeleninky 😊.

6. Po 10 minútach pizzu vyberieme a potrieme omáčkou, obložíme šunkou, syrom a kukuricou.

7. Pizzu pečieme ešte 7 minút a po dopečení ihneď podávame.

 

Tak čo, aké dobroty si na svoju pizzu dáš ty 😊?

tvarohová pizza

 

bezlepková pizza

Dobrú chuť :-)!

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Pizzu môžeš vyskúšať aj podľa týchto receptov:

Zdravá pizza z brokolicového cesta, bez lepku a kysnutia

Originálna pizza s hruškami, skvelý obed pre všetkých!

Najlepšia zdravá pizza úplne bez múky

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 21/07/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaOstatnéPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRýchle obedy či večere do 20 minút   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre