Začni deň s touto jednoduchou a výživnou ovocno-pšenovou kašou.
Všetci môžeme mať prospech z pridávania väčšieho množstva rastlinných potravín do našej stravy, pretože sú zvyčajne bohatšie na určité vitamíny a minerály, ako sú vitamíny A, C a E, zinok a horčík, a majú prirodzene vyšší obsah vlákniny, ktorá je dôležitá pre podporu tráviaceho systému a jeho mikrobiómu.
Viac rastlinných potravín v našej strave môže tiež pomôcť znížiť riziko srdcových ochorení a cukrovky 2. typu. Takže určite si oživ svoj jedálničiek o chutné kaše.
Recept môžeš pripraviť buď v prístroji Luli Chef Midi (praktický pomocník, ktorí varí za teba a šetrí tvoj čas), alebo klasicky v hrnci.
Čo je pšeno?
Pšeno je obilnina, ktorá sa získava odstránením šupiek z prosa. Proso v šupke je pre človeka len veľmi ťažko stráviteľné, avšak po odstránení šupky sa situácia okamžite mení dobrým smerom.
Jadro prosa je totiž prirodzene bezlepkové, ľahko stráviteľné, s výborným sýtiacim účinkom a zároveň zásadité, čo znamená, že neprekysľuje organizmus.
Ako na to v Luli Chefovi Midi?
Počet porcií: 2
Čas prípravy
- 20 minút
1
Najprv si pšeno prepláchneme horúcou vodou.
2
Do Luli Chefa Midi dáme pšeno, mrazené ovocie, škoricu a vodu medzi rysky.
3
Vyberieme v menu tlačidlo Soup/Puree a počkáme 20 minút, kým Luli Chef Midi zapípa.
4
Po uvarení dochutíme orechovým maslom a vrch si ochutíme ovocím, orechmi a môžeme poliať orechovým maslom.
Ako na to v hrnci?
Počet porcií: 2
Čas prípravy
- 25 minút
1
Najprv si pšeno prepláchneme vodou.
2
Do malého hrnca pridáme pšeno, zalejeme vodou, pridáme mrazené ovocie, škoricu a orechové maslo. Varíme, kým pšeno nie je uvarené.
3
Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.
4
Podávame s ovocím, orechmi poliate orechovým maslom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
374 kcal
1573 kJ
T:
20 g
B:
8 g
S:
37 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊!
Ak miluješ sladké raňajky tak potom neváhaj a nahliadni do nášho e-shopu. Čakajú tam na teba naše raňajkové kaše.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz