Skúšala si si niekedy uvariť vlastné domáce čerstvé cestoviny? Ak nie, určite si sprav tieto cviklové. Lákavá farba cestovín a jemná chuť cvikly budú skvele ladiť s akoukoľvek tvojou obľúbenou omáčkou.
Ako na to?
1
Predvarenú cviklu pokrájame na menšie časti a spolu s trochou cviklovej šťavy (dokopy 250 g) a citrónovou šťavou rozmixujeme dohladka v mixéri.
2
Pridáme vajíčka a pár sekúnd necháme mixovať.
3
Cviklu preložíme do misky a pridáme k nej polovicu múky a soľ. Vymiesime redšie cesto.
4
Cesto vyklopíme na pracovnú dosku a ručne doň postupne zapracujeme zvyšnú múku.
5
Tuhé vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme aspoň na 30 minút do chladničky, aby sa cesto prepojilo.
6
Cesto vyvaľkáme natenko na pracovnej doske alebo po častiach pomocou strojčeka na cestoviny. Nezabúdame ho poriadne podsýpať múkou, aby sa nelepilo.
7
Vyvaľkané cesto pokrájame na asi 0,5 cm široké rezance.
8
Varíme ich v posolenej vode cca 3 minúty, nie dlhšie.
9
Nakoniec cestoviny pokvapkáme troškou olivového oleja a podávame s obľúbenou omáčkou.
Prajem dobrú chuť :-)!
Nevieš čo variť? Množstvo inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách so zdravými receptami:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.