Šampiňóny a hokkaido sú moje obľúbené potraviny. Urobila som z nich túto neskutočnú kombináciu, na ktorej si pochutí naozaj každý. Šampiňóny sú málo kalorické, pretože obsahujú vodu. Sú veľmi vhodné aj pri redukcii nadváhy. A tekvica so štipkou špaldovej múky má super sýtiaci efekt. Vyskúšaj a zistíš, že pochutiť si môžeš aj počas dní, keď sa snažíš strážiť si váhu.
Ako na to?
1
Tekvicu umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do zapekacej misy na papier na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C. Pečieme 20 minút.
2
Po upečení ju vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
3
Zatiaľ si pripravíme omáčku. Šampiňóny očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
4
Cibuľu nakrájame na drobno a spolu so šampiňónmi ju orestujeme na rozohriatom oleji.
5
Keď máme cibuľu a šampiňóny hotové, pridáme smotanu na varenie a nastrúhaný syr.
6
Miešame, kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom.
7
Takto pripravenú omáčku držíme teplú, kým si nepripravíme gnocchi.
8
Do väčšieho hrnca dáme vodu, a kým pripravíme cesto na halušky, začne vrieť.
9
Upečenú a vychladnutú tekvicu vložíme do mixéra a spolu s vajíčkom ju rozmixujeme na kašu.
10
Preložíme do misky, pridáme múku a štipku soli.
11
Vypracujeme cesto, z ktorého na pomúčenej doske urobíme valec, ktorý rozdelíme na päť častí.
12
Z každej časti vyváľame šúľok a nakrájame na približne päťcentimetrové časti.
13
Z každej časti urobíme placku, do ktorej otlačíme zúbky vidličky, a stočíme do valčeka.
14
Takto pripravené gnocchi dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte cca 5-10 minút a naberačkou vyberieme.
15
Gnocchi vložíme priamo do omáčky, premiešame, dozdobíme mladou cibuľkou a môžeme podávať.
Tip: Gnocchi sú vhodné aj pre deti od 1 roka, no bez omáčky.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
351 kcal
1477 kJ
T:
14 g
B:
19 g
S:
41 g
V:
7 g
Prajem dobrú chuť ;-)!
Nazri aj do našich kníh a ukuchti si niečo zdravé podľa receptov, ktoré tam nájdeš:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.