Doba prípravy: 1 hodina
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 3 jablká
- 300 ml vody
- 1 vajíčko
- 200 g špaldovej hladkej múky
- olej na potretie panvice
- domáci lekvár podľa chuti (cca 150 g)
Na posypanie:
- 3 lyžice trstinového cukru
- mletú škoricu
- 30 g rozpusteného kvalitného masla
Ako budeme postupovať?
2. Rozmixované jablká vylejeme do misy. Pridáme vajíčko, múku, a zvyšných 200 ml vody.
3. Všetko spolu dobre premiešame.
4. Na panvici rozohrejeme kvapku oleja a z pripraveného cesta robíme palacinky. (Pozor, palacinky sú hrubšie a jemnejšie, ako sme zvyknutí. Treba byť pri pečení trpezlivý.)
5. Každú palacinku opečieme z oboch strán a hneď natrieme s domácim lekvárom a stočíme.
6. Takto pripravíme všetky palacinky.
7. Z daného množstva cesta by malo vyjsť 8 ks palaciniek.
8. Ďalej pripravíme oválnu zapekaciu misu o rozmere 17 x 24 cm, ktorú vytrieme maslom.
9. Každú palacinku rozkrojíme na kusy tak vysoké, ako vysoká je zapekacia misa.
10. Palacinky ukladáme postupne vertikálne do zapekacej misy, kým nie je plná.
11. Takto pripravené palacinky posypeme trstinovým cukrom, škoricou a polejeme roztopeným maslom.
12. Zapekaciu misu s palacinkami vložíme do rozohriatej rúry na 200°C a zapekáme cca 15 minút.
13. Zapečené palacinky vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1427 kJ 339 kcal | 8 g | 55 g | 6 g |
Aj tento recept nájdeš v tlačenej podobe v knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Na jeseň sa hodia aj tieto recepty:
12 fantastických receptov s jablkami
14 inšpirácií na recepty z tekvice
Krehký hruškovo-orechový koláč
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.