Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou

30 min
6 porcií
tekvicové cestoviny

Potrebujeme: 

  • celozrnné cestoviny (ak robíme recept pre deti, použijeme špaldové cestoviny)
  • 1 stredne veľkú tekvicu nakrájanú na kocky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvú brokolicu rozdelenú na ružičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mletú rascu
  • 2 šálky kvalitného mlieka
  • štipku muškátového orecha
  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu
  • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
tekvicové cestoviny

Rýchlych a jednoduchých receptov na cestoviny nikdy nie je dosť. Do tejto kombinácie chutí sa na 100 % zamiluješ tak ako ja. Tieto cestoviny sa ti postarajú o poriadnu dávku zeleniny.  A pevne verím, že recept si obľúbia aj detičky. Hustá krémová omáčka s pečenou brokolicou sa možno nejaví ako niečo delikátne, ale ver, je to veľká mňamka. Stojí za vyskúšanie.

Ako na to?

1

Uvaríme si cestoviny podľa návodu.

2

Predhrejeme si rúru na 200 ˚C. Na polovicu vymasteného plechu dáme tekvicu, cibuľku a cesnak a na druhú polovicu poukladáme brokolicu.

3

Obe pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením. Zeleninu pečieme na 200 ˚C 20 minút alebo do mäkka.

4

Upečenú tekvicu s cibuľkou si rozmixujeme na jemnú kašu. Premiestnime ju do väčšej panvice, pridáme mlieko a miešame do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme viac mlieka.

5

Omáčku privedieme do varu, občas premiešame. Odstavíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme parmezán.

6

Pečenú brokolicu vmiešame do omáčky. Dochutíme soľou, korením a vrch posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip: Mlieko môžeme nahradiť vodou, vývarom, kokosovým či iným mliekom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

364 kcal

1530 kJ

T:

7 g

B:

15 g

S:

57 g

V:

9 g

cestoviny s tekvicou
tekvicové cestoviny

Prajem dobrú chuť :-)!

Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu s receptami na cestoviny:

rychly zdravy obed
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.