Rýchlych a jednoduchých receptov na cestoviny nikdy nie je dosť. Do tejto kombinácie chutí sa na 100 % zamiluješ tak ako ja. Tieto cestoviny sa ti postarajú o poriadnu dávku zeleniny. A pevne verím, že recept si obľúbia aj detičky. Hustá krémová omáčka s pečenou brokolicou sa možno nejaví ako niečo delikátne, ale ver, je to veľká mňamka. Stojí za vyskúšanie.
Ako na to?
1
Uvaríme si cestoviny podľa návodu.
2
Predhrejeme si rúru na 200 ˚C. Na polovicu vymasteného plechu dáme tekvicu, cibuľku a cesnak a na druhú polovicu poukladáme brokolicu.
3
Obe pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením. Zeleninu pečieme na 200 ˚C 20 minút alebo do mäkka.
4
Upečenú tekvicu s cibuľkou si rozmixujeme na jemnú kašu. Premiestnime ju do väčšej panvice, pridáme mlieko a miešame do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme viac mlieka.
5
Omáčku privedieme do varu, občas premiešame. Odstavíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme parmezán.
6
Pečenú brokolicu vmiešame do omáčky. Dochutíme soľou, korením a vrch posypeme petržlenovou vňaťou.
Tip: Mlieko môžeme nahradiť vodou, vývarom, kokosovým či iným mliekom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
364 kcal
1530 kJ
T:
7 g
B:
15 g
S:
57 g
V:
9 g
Prajem dobrú chuť :-)!
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu s receptami na cestoviny:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz