Perfektné chutné jedlo, na ktorom si pochutná cela rodina. Jedlá z jedného hrnca sú proste super, pripravíš ich jednoducho a rýchlo. Krása týchto cestovín spočíva v tom, že sa dajú skombinovať so zeleninou, ktorú máš práve doma v chladničke či špajze. Máš malé deti? Keď zeleninu pridáš do týchto cestovín, nastrúhaj ju – len ťažko si ju všimnú.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji si opečieme cibuľku nakrájanú na malé kocky.
2
Pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme 5 minút. Pridáme bazalku a korenie. Premiešame.
3
Pridáme pretlak, drvené paradajky, cestoviny, vývar, cuketu nakrájanú na kocky a hrášok.
4
Varíme cca 15 minút alebo kým nie sú cestoviny uvarené. Vývar alebo vodu pridávame postupne, aby sme nemali omáčku príliš riedku. Postupne pridáme podľa toho, akú hustú omáčku chceme.
5
Podľa potreby ochutíme soľou a pridáme 3 lyžice medu. Premiešame a podávame.
Dobrú chuť :-)!
Kapitolu s receptami na cestoviny a kopec ďalších výživných inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz