Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cestoviny s cuketou a mrkvou v paradajkovej omáčke

35 min
6 porcií
recepty z cukety cestoviny

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 mrkvy
  • hrsť čerstvej nasekanej bazalky (alebo petržlenu, pažítky, oregana)
  • ľubovoľné korenie provensalské, talianske...
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 400 g drvených paradajok
  • 500 g cestovín
  • 5 šálok vývaru alebo vody (prípadne viac podľa toho, aké to chcete husté)
  • 1 cuketu
  • 1 šálku hrášku (čerstvého alebo mrazeného)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2-3 lyžice domáceho medu
recepty z cukety cestoviny

Perfektné chutné jedlo, na ktorom si pochutná cela rodina. Jedlá z jedného hrnca sú proste super, pripravíš ich jednoducho a rýchlo. Krása týchto cestovín spočíva v tom, že sa dajú skombinovať so zeleninou, ktorú máš práve doma v chladničke či špajze. Máš malé deti? Keď zeleninu pridáš do týchto cestovín, nastrúhaj ju – len ťažko si ju všimnú.

Ako na to?

1

Na olivovom oleji si opečieme cibuľku nakrájanú na malé kocky.

2

Pridáme nastrúhanú mrkvu a opekáme 5 minút. Pridáme bazalku a korenie. Premiešame.

3

Pridáme pretlak, drvené paradajky, cestoviny, vývar, cuketu nakrájanú na kocky a hrášok.

4

Varíme cca 15 minút alebo kým nie sú cestoviny uvarené. Vývar alebo vodu pridávame postupne, aby sme nemali omáčku príliš riedku. Postupne pridáme podľa toho, akú hustú omáčku chceme.

5

Podľa potreby ochutíme soľou a pridáme 3 lyžice medu. Premiešame a podávame.

bozske cestoviny s cuketou

Dobrú chuť :-)!

Kapitolu s receptami na cestoviny a kopec ďalších výživných inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fit jedálniček pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.