Máj je mesiac, keď je bryndza najchutnejšia z celého roka. Preto som sa rozhodla využiť to a pripravila som rýchly a chutný recept práve z tohto skvelého syra.
Ako na to?
1
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom podľa návodu na obale.
2
Na panvici speníme na oleji šalotku a pridáme 3 vetvičky rozmarínu a šampiňóny nakrájané na malé kúsky.
3
Orestujeme a pridáme bryndzu a Lučinu.
4
Miešame, kým nám nevznikne hladká omáčka.
5
Rozmarín vyberieme a omáčku osolíme a okoreníme podľa chuti. So soľou opatrne, bryndza je sama osebe dosť slaná.
6
Na záver už len zmiešame uvarené cestoviny s omáčkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
535 kcal
2247 kJ
T:
23 g
B:
27 g
S:
55 g
V:
7 g
Rýchle a chutné jedlo, ktoré sa dokonale hodí práve k tomuto mesiacu. Dobrú chuť!
Recepty s cestovinami nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????