Gaštany neodmysliteľne patria k jeseni. Výborné sú pečené, ale ak ich dokážeme zakomponovať do jedla, určite neobanujeme. Ich sladkastá oriešková chuť osloví nejednu z nás. Tak smelo do varenia.
Ako na to?
1
Šalotku ošúpeme a nakrájame na osminky.
2
V hlbšej panvici rozohrejeme olej a orestujeme nakrájané šalotky.
3
Pridáme nakrájané šampiňóny, vetvičky rozmarínu, bobkový list a podlejeme vodou. Dusíme cca 30 minút.
4
Keď je voda odparená, pridáme nakrájané gaštany (nedávame všetky, zopár si necháme bokom na posypanie).
5
Podlejeme smotanou na varenie a necháme prehriať.
6
Nakoniec odstavíme zo zdroja tepla, dochutíme soľou a primiešame biely jogurt. Už nevaríme.
7
Posypeme petržlenovou vňaťou a posekanými gaštanmi. Podávame na cestovinách.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez cestovín):
239 kcal
1004 kJ
T:
9 g
B:
13 g
S:
24 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Máš rada cestoviny? Objav aj ďalšie skvelé recepty, ako si ich pripraviť. V knihe Z fitka do kuchyne špeciál III je im venovaná celá kapitola.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.