Táto omáčka je veľmi jednoduchá a výborne zasýti počas chladných dní. Využiť ju môžeme na cestoviny alebo si k nej môžeme pripraviť nejaké chutné placky, napríklad z celozrnej múky. Príprava je nenáročná a výsledok veľmi chutný.
Ako na to?
1
Šalotku nakrájame a orestujeme na zohriatom olivovom oleji.
2
Mrkvu a petržlen tiež nakrájame a dáme k šalotke, chvíľu restujeme a potom pridáme prelisovaný cesnak.
3
K zelenine primiešame šošovicu a zalejeme ju vývarom. Pridáme bobkové listy.
4
Zeleninu zakryjeme pokrievkou a necháme variť 20 minút. Občas ju premiešame.
5
Na koniec k šošovicovej zmesi pridáme pasírované paradajky, všetko osolíme a okoreníme a ešte chvíľku povaríme.
6
Polovicu omáčky môžeme rozmixovať a vrátiť späť k zvyšku.
7
Hotovou omáčkou polejeme cestoviny a posypeme ich strúhaným parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
305 kcal
1280 kJ
T:
11 g
B:
20 g
S:
10 g
V:
6 g
Dobrú chuť!
Tipy na recepty ako pripraviť cestoviny nájdeš aj v našej knihe spolu s množstvom ďalších inšpirácií na zdravé varenie a pečenie:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov