Halušky sú vždy dobrým nápadom na rýchly obed pre celú rodinku. Ich rôzne zeleninové verzie sú skvelé a tak si dnes pripravíme batatové, na ktorých prípravu použijeme celozrnnú hladkú múku. Sú výborné, rýchle a sýte.
Ako na to?
1
Bataty nakrájame na kocky a rozmixujeme buď v smoothie, alebo klasickom mixéri spolu s vajíčkami a vodou.
2
Zmes prelejeme do misky, pridáme soľ, pokojne aj lyžičku, a celozrnnú múku.
3
Vypracujeme cesto a halušky uvaríme vo vriacej vode.
4
Následne ich vymiešame s jogurtom a tvarohom, dosolíme podľa potreby a podávame.
Tip: Použiť môžeme aj bryndzu alebo kozí syr, pridať nasekanú jarnú cibuľku či bylinky podľa chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
479 kcal
2012 kJ
T:
7 g
B:
27 g
S:
77 g
V:
10 g
Dobrú chuť :-)!
Tipy na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov