Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Brokolicové halušky s bryndzou do 25 minút

25 min
3 porcie
halusky s bryndzou

Potrebujeme: 

  • 1 brokolicu (cca 500 g)
  • 2 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • 100 g špaldovej krupice
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice bieleho gréckeho jogurtu (cca 50 g)
  • 150 g bryndze
  • jarnú cibuľku na posypanie
halusky s bryndzou

Máš rada halušky? V tom prípade ťa možno poteší tento recept na brokolicové halušky s bryndzou. Spolu s jarnou cibuľkou tvoria dokonalú jarnú dobrotu. Ich príprava je rýchla a určite ju zvládne každý.

Ako na to?

1

Brokolicu uvaríme domäkka a necháme odkvapkať. Následne ju rozmixujeme spolu s vajíčkami.

2

Brokolicovú zmes osolíme a primiešame krupicu a špaldovú múku.

3

Vypracujeme cesto, nie príliš husté, ale také, aby držalo na vareche, a vo vriacej vode uvaríme halušky.

4

Hotové halušky scedíme, primiešame jogurt, bryndzu a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Tip: Použiť môžeme aj kozí syr alebo tvaroh.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

529 kcal

2225 kJ

T:

20 g

B:

28 g

S:

60 g

V:

12 g

halušky s bryndzou
halušky bez zemiakov

Dobrú chuť :-)!

Výborné zdravé recepty, ktoré sa hodia aj ako rýchly obed či večera nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II III:

fitness strava
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.