Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- cca 100 g špaldovej krupice (alebo hrubej špaldovej múky)
- štipku soli
- 2 vajcia z voľného chovu
Na dip:
- 1 grécky jogurt
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 jarnej cibuľky
- štipku soli
- čierne korenie
- bylinky (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Potom podľa potreby prisypeme múku. Halušky by mali byť dostatočne lepkavé, no zároveň by sa nemali rozpadávať.
3. Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré hádžeme do vriacej slanej vody.
4. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte minútku variť a potom ich vyberieme.
5. Servírujeme s jogurtom, ktorý ochutíme cesnakom, jarnou cibuľkou, soľou, čiernym korením a bylinkami.
TIP: Pri sladkom variante môžeme použiť grécky jogurt, med a čerstvé ovocie.
Viac chutných a zdravých receptov na každý deň nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne 1.
Ďalšie vynikajúce recepty, ktoré si môžeš pripraviť ako potréningové jedlo:
Ako vyzerá večera top fitness tréneriek? Tieto fit recepty si určite zamiluješ!
Čo na večeru? Vyskúšaj senzačné grilované kuracie prsia s kuskus šalátom
Mega zdravá večera: Quinoa so sladkými zemiakmi a čiernou fazuľou
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).