Aj ty miluješ bryndzové halušky? Avšak, aj keď je bryndza zdravá, ak si ju dáš v klasických haluškách, je to priam kalorická bomba. Nemusíš však zúfať, pretože aj na toto jedlo existuje alternatíva. Zástancovia pravých bryndzových halušiek budú tvrdiť, že sa nedajú nahradiť. Ver však, že ak si ich pripravíš v tejto alternatíve, určite si pochutíš. Nezabudni na to, že toto jedlo je vhodné si dopriať pri vyššom energetickom výdaji.
Ako na to?
1
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a udusíme v pare na skus.
2
Keď je karfiol mäkký (pozor nie rozvarený), rozoberieme ho úplne na drobno.
3
Kým sa karfiol udusí v pare, bryndzu vymiešame s jogurtom.
4
Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici.
5
Vymiešanú bryndzu pridáme do teplého karfiolu opatrne premiešame a servírujeme na tanier.
6
Nakoniec posypeme slaninkou.
7
Jedlo nesolíme ani inak nedochucujeme, bryndza a slaninka mu dodajú dostatočne dobrú chuť.
Tip: Namiesto slaninky môžeme použiť menej kalorickú alternatívu, ktorou je prosciuto.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
561 kcal
2358 kJ
T:
44 g
B:
27 g
S:
14 g
Nech ti tieto karfušky chutia! :-)
Ďalšie fantastické recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne. Nechýba ti nejaká do zbierky?
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.